Συνάντηση Τσίπρα με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστων

Συνάντηση Τσίπρα με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστων

Στο επίκεντρο η ελληνοαμερικανική συνεργασία, η ενέργεια και η περιφερειακή ασφάλεια

Οι προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018, βράθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα ελληνοαμερικανικης συνεργασιας, ενέργειακης πολιτικής, περιφερειακής ασφαλείας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο (με εμφαση στον ρολο της Τουρκιας) και η αντιμετώπιση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα.

Οι γερουσιαστές από την πλευρά τους τόνισαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ εξήραν τις προσπάθειες της κυβέρνησης τοσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας.