Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Καμμένου με στίχους του Καβάφη

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Καμμένου με στίχους του Καβάφη

Υψηλοί τόνοι και σκληροί χαρακτηρισμοί

Την πρώτη τους δημόσια αντιπαράθεση είχαν χθες Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μετά το «διαζύγιο» τους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που διέγραψε τελικά τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Ολομέλειας τον οποίο κατηγόρησε ως «ψυχρό εκτελεστή».

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάφερε «αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως ΚΟ», αναφερόμενος στην επικείμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, μετά την προαναγγελθείσα διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πολύ ψυχρό εκτελεστή».

Για τα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε δώρο στον Ερντογάν» και ότι στο επόμενο ταξίδι του θα παραδώσει στην Άνγκελα Μέρκελ και στους Γερμανούς σοσιαλιστές το κεφάλι των ΑΝΕΛ. «Ελπίζω να μη βγάλετε και καμία φωτογραφία όπως ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος», σχολίασε, καταγγέλλοντας πως διέπραξε ένα έγκλημα που οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος ο πρωθυπουργός ζήτησε να παρέμβει και του επιτέθηκε με σφοδρότητα.

«Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες…», ήταν η απάντηση σε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος με τον στίχο του Καβάφη από τον πρωθυπουργό.

«Δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας».

«Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε για τέσσερα χρόνια. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό και δεν επέτρεψα να μείνετε στα κιτάπια της ελληνικής ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.