Έληξε το τελεσίγραφο – Τι ανακοίνωσε ο Καμμένος για Παπαχριστόπουλο

Έληξε το τελεσίγραφο – Τι ανακοίνωσε ο Καμμένος για Παπαχριστόπουλο

Το μήνυμα του προέδρου των ΑΝΕΛ για τον πρωθυπουργό

Δεν διαγράφει ακόμη τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε στην εκπνοή του τελεσίγραφου που είχε δώσει στο βουλευτή του να παραδώσει την έδρα.

Ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την κάνει επίσημα μετά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή γιατί, όπως εξηγεί, «αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }» όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος στο Twitter.

Η διαγραφή αλλά και το μέλλον της έδρας του κ. Παπαχριστόπουλου έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό θρίλερ τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος ο βουλευτής είχε ανακοινώσει αρχικά ότι σκόπευε να παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνέχεια υπήρξε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, να παραμείνει βουλευτής έως ότου ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση – αστραπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ δόθηκε τελεσίγραφο στον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει έδρα μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί αλλιώς θα διαγραφεί από τον κ. Καμμένο. Μάλιστα, μέχρι λίγο πριν τις 10, βουλευτές των ΑΝΕΛ υποστήριζαν ότι στις 10 θα γίνει η διαγραφή.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝ.ΕΛ., με όποιο κόστος, να επιτρέψουν μέλος της Κ.Ο. μας να εκτελέσει τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Καμμένος, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση και στον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να καταλάβει τη θέση του κ. Παπαχριστόπουλου.

Ωστόσο στην εκπνοή του τελεσίγραφου ο κ. Καμμένος ανέβαλε τη διαγραφή για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

«Θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα, πάντως, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ. Κουίκ έχει ήδη ενημερώσει κάθε πλευρά ότι σκοπεύει να κρατήσει την έδρα που θα παραλάβει από τον κ. Παπαχριστόπουλο.