«Έχουμε πλάνο για την ενίσχυση των start up επιχειρήσεων»

«Έχουμε πλάνο για την ενίσχυση των start up επιχειρήσεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πεδίου ίσων ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα

Με τη συνοδεία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στην επιχείρηση Workable, που βοηθά εταιρείες- σύμφωνα με τον υπεύθυνο Σπύρο Μανιάτη- να βρίσκουν εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούνται ιδιοκτησιακές δομές, ώστε να διαμοιράζεται ο πλούτος που δημιουργούν οι επιχειρήσεις, όπως γίνεται με το μοίρασμα μετοχών στους εργαζόμενους. Αλλωστε στις start-up είναι δημοφιλής η συμμετοχική ιδιοκτησία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση των εταιρειών αυτού του τύπου, πολλά όμως εξαρτώνται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τα φορολογικά κίνητρα, οι ασφαλιστικές εισφορές, η αρχική χρηματοδότηση που ενισχύεται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και συνολικά η διαμόρφωση ενός πεδίου ίσων ευκαιριών είναι σημαντικά» ενώ πρόσθεσε «στην Ευρώπη πρέπει να γεμίσουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της αμερικανικής προσέγγισης και της ασιατικής, αλλά πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, γιατί πολλά αλλάζουν.»

Αναφερόμενος στους νέους που ενθαρρύνονται από τις επιτυχίες των ελληνικών start-up σχολίασε: «δεν θα είναι ο καθένας επιτυχημένος, αυτό είναι το φυσικό, αλλά θέλουμε να δώσουμε τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιτυχίας, αλλά και να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες σε όσους αποτυγχάνουν.»

Από την πλευρά του ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι «δεν είναι το μέγεθος των εταιρειών το ζήτημα, αλλά οι αξίες που υπηρετούν γιατί χωρίς κανόνες, η επιχειρηματικότητα δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.τ Στην Ε.Ε εργαζόμαστε για τον νέο κανονισμό για τα πνευματικά δικαιώματα: η αρχή του να προστατεύεις τη δημιουργικότητα πρέπει να εφαρμοστεί και στον ψηφιακό χώρο.»