Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Αλέξης Τσίπρας

Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της επίσκεψής του στην ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει έντονους συμβολισμούς, καθώς ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που θα επισκεφτεί τη Σχολή μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που πήγε ως πρώην πρωθυπουργός το 1933.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής, που ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, πριν βάλουν λουκέτο οι τουρκικές Αρχές το 1971.

Με την είσοδό του στον χώρο ο κ. Τσίπρας άναψε ένα κερί, ενώ μεγάλη εντύπωση έκανε η παρουσία πάρα πολλών ΜΜΕ, που συνόδευσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να καταγράψουν τις στιγμές.

Συνάντηση με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της 'Ανοιξης.

Το μήνυμα Τσίπρα από την Αγία Σοφία

Χωρίς δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους αλλά με ένα μήνυμα στο Twitter ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

«Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του στο Twitter.

Τον κ. Τσίπρα υποδεχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.