Αποσυρθείτε και οι τριακόσιοι !

Τελικά, υπάρχει συναίνεση στην ελληνική Βουλή για τα μέτρα.

Μόνο, όμως, όταν πρόκειται να αποσυρθεί τροπολογία, ώστε να διατηρήσουν κάποιοι τα κεκτημένα τους.

Όταν, μάλιστα, αυτοί είναι διορισμένοι από τους 300 και πολλοί εξ αυτών είναι και συγγενείς βουλευτών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά.

Τα όσα συνέβησαν πριν από λίγο στη Βουλή, εκθέτουν όλους σας, κύριοι Εθνοπατέρες.

Με το που κατατέθηκε τροπολογία, που ενέτασσε τους υπαλλήλους της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο – όπως, δηλαδή, όλους τους δημοσίους λειτουργούς -, οι μεν αντέδρασαν θωρακισμένοι πίσω από την “αντισυνταγματικότητα” του μέτρου, και οι δε – μόλις οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν αποχή, οδηγώντας σε αναβολή της ψηφοφορίας – έσπευσαν να την αποσύρουν, διαβεβαιώνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και σπεύδοντας να κατηγορήσει τους απέναντι για λαϊκισμό.

Στη συνέχεια, οι πρώτοι ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, επειδή απέσυρε την τροπολογία ! Επειδή, δηλαδή, έκανε αυτό που ήθελαν !

Και, αμέσως μετά, οι δε έσπευδαν να τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των πολιτών και ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής πρέπει να ενταχθούν στη γενικότερη πορεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι “οι διαδηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου νίκησαν τις διαδηλώσεις εκτός του Κοινοβουλίου” !

Μόνο ένας βουλευτής – της συμπολίτευσης – ζήτησε να μην αποσυρθεί η τροπολογία και να ψηφίσουν εκείνη τη στιγμή υπέρ ή κατά αυτής. Και τότε, σιωπή. Κανείς δεν υποστήριξε την πρόταση. Το μόνο, που ακούστηκε, ήταν το προεδρείο της Βουλής, που ζήτησε να καταχωρηθεί το αίτημα στα πρακτικά !

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου !

Σας θυμίζω, κύριοι εκπρόσωποι του έθνους, ότι την ίδια ώρα, έξω από το κοινοβούλιο, διαδήλωναν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, που θίγονται εδώ και δυόμισι χρόνια από τα αλλεπάλληλα πακέτα λιτότητας.

Αφού, ακόμα και σήμερα, στην πτωχευμένη Ελλάδα, δεν θέλετε να τα καταλάβετε όλα αυτά, η λύση είναι μία :

Αποσυρθείτε τώρα ! Και οι τριακόσιοι !

 

Καλησπέρα σας.

 

Νεκτάριος Β. Νώτης

[email protected]