«Ομάδα στο Μαξίμου» καταγγέλλει ο Καμμένος πίσω από το τέλος της συγκυβέρνησης

«Ομάδα στο Μαξίμου» καταγγέλλει ο Καμμένος πίσω από το τέλος της συγκυβέρνησης

«Οι σχεδιασμοί για Κεντροαριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν πάνω σε τοίχο»

Μια «ομάδα στο Μαξίμου» που «από καιρό απεργάστηκε το σχέδιο να κοπεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ» κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός κεντροαριστερού «μετώπου» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «έπεσε σε τοίχο».

Και αυτός, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο λόγος που άρχισε η «ανέντιμη», όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος πρέπει να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας «είναι στο χέρι του κ. Κουίκ και του κ. Τσίπρα να αποδείξουν αν αυτή την έδρα θέλουν να την κλέψουν από τους ΑΝΕΛ».

Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε ο κ. Κουίκ θα παραιτηθεί από υπουργός και θα παραμείνει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, είτε θα παραδώσει την έδρα στην κ. Σκλαβενίτη (την επόμενη βουλευτή) και θα παραμείνει υπουργός.

«Και βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα η επιλογή του κ. Τσίπρα είτε να παραμείνει ο κ. Κουίκ υπουργός χωρίς βουλευτική έδρα, είτε να παραμείνει υπουργός με προίκα (δηλ.) να κλέψουν την έδρα των ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση, σχολίασε: «Εδώ γίνεται ένας παραλογισμός και οι πολίτες φαντάζομαι ότι έχουν χάσει το μέτρημα. Το θέμα της υπάρξεως της ΚΟ προέκυψε το βράδυ της συζήτησης της υπόθεσης για τα Σκόπια. Ένας δημοσιογράφος, μου είπε "πρόσεχε, γιατί ο κ. Βούτσης ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι θέλει να επικαλεστεί το άρθρο 15 του Κανονισμού, προκειμένου όχι μόνο να σου πάρουν τους και να υπουργοποιήσουν τους βουλευτές, αλλά να σου πάρουν και την ΚΟ"».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε μέσω της πρωινής εκπομπής του Open: «Έθεσα το θέμα στην Ολομέλεια, αλλά και στον πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε ότι δεν το γνώριζε και εξεπλάγην μάλιστα». Κατηγόρησε γι’ αυτό, «μια ομάδα στο Μαξίμου, που από καιρό απεργάστηκε το σχέδιο να κοπεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και η δημιουργία μιας Κεντροαριστεράς συνεργασίας. Όταν ρώτησα τον Λοβέρδο, προς τιμή του κιόλας, μου είπε ότι δεν γίνεται, πρέπει να το τραβήξουν από… τον λαιμό».

«Κοινοβουλευτική Ομάδα σημαίνει ότι έχεις λόγο στη Βουλή, έχεις κάποιους συνεργάτες, 40 οικογένειες ζουν από τους ΑΝΕΛ με το που εκλεγήκαμε, για να μπορέσουν να επωμισθούν το έργο που κάναμε. Ξέρετε, εγώ έχω συγκρουστεί με συμφέροντα τέτοια, που δυστυχώς πρέπει να έχω ασφάλεια και εγώ και η οικογένειά μου. Δεν το κάνω για φιγούρα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι σε περίπτωση που του έλεγαν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, «καθαρά και έντιμα, εάν μου το ζητούσαν, θα το έκανα».

«Εάν πράγματι υπήρχε κεντροαριστερό ρεύμα, το οποίο ήθελε να συναντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το έβλεπα λογικό. Εμείς μπλοκάραμε πολλά θέματα... Το θέμα με την Εκκλησία, θέματα που θεωρούμε πατριωτικά, τη Συμφωνία των Σκοπίων, δικαιώματα ομάδων κτλ. Παράλληλα, όμως, προχωρήσαμε και αρκετά μέτρα, που για εμάς ήταν προϋπόθεση, όπως τα αναδρομικά των αστυνομικών και των στρατιωτικών, με τον κατώτερο μισθό, που είναι προϊόν της κυβέρνησης», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και επισήμανε: «Καθαρά και ευγενικά πολιτικά, θα ευχαριστούσαμε τον κ. Τσίπρα για τη συνεργασία και θα αποχωρούσαμε βελούδινα. Οι σχεδιασμοί της Κεντροαριστεράς, με την έννοια που την είχαν σκεφτεί, έπεσαν πάνω σε τοίχο. Και εκεί άρχισε η ιστορία της ανέντιμης προσπάθειας προσέγγισης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».