Παπαχριστόπουλος: Αύριο παραδίδω την έδρα μου

Παπαχριστόπουλος: Αύριο παραδίδω την έδρα μου

Η επόμενη μέρα στους ΑΝΕΛ

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι θα παραδώσει αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, την έδρα του.

Μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, αύριο θα αρχίσουν οι διαδικασίες που θα κρίνουν και την επόμενη ημέρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην κυβέρνηση.

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου πρόκειται να λάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν είναι σαφές τι θα κάνει. Έχει εδώ και καιρό διακόψει τις σχέσεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης έχει δηλώσει πως με τη στάση του έχει θέσει εαυτόν εκτός του κόμματος.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπενθυμίζοντάς του την πορεία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ, έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες, ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Εφόσον ο Τέρενς Κουίκ προχωρήσει έτσι όπως αναμένεται, δηλαδή με ανεξαρτητοποίηση, λύση θα μπορούσε να βρεθεί με τους τρεις ανεξάρτητους σήμερα βουλευτές, που έχουν όμως εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όμως, κανείς από τους τρεις δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει. Πρόκειται για τους Δημήτρη Καμμένο, Νίκο Νικολόπουλο και Γιώργο Λαζαρίδη.

Ο Δημήτρης Καμμένος φέρεται να μην εξετάζει καν το ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει εναλλακτικό σχέδιο για τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές, μετά όμως τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Έχει πάντως πει πως για το θέμα έχει γίνει μία κουβέντα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει πει κατηγορηματικά «όχι» στο ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον δήμο Πατρέων.

Αρνητικός είναι και ο Γιώργος Λαζαρίδης, αν και διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.