Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες

«Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό»

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

«Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση του με τον Μακρόν.

Αναφερόμενος στον αριθμό αυτών που συμμετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι στις τελευταίες διαδηλώσεις οι συμμετέχοντες ήταν 70.000 και μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000, φοβούμενος προφανώς ότι το seventy και seventeen στα αγγλικά δεν ακούστηκε καλά: «Όχι 17, 70, 7-0» λέει κάνοντας κίνηση με το χέρι του. Δεν ήταν τόσο ογκώδες» προσθέτει απευθυνόμενος στον Μακρόν.

«Η πλειοψηφία ήταν υπέρ;» τον ρωτά ο Εμμανουέλ Μακρόν για όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

«Ναι νομίζω» απαντά ο πρωθυπουργός. «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους» πρόσθεσε.