Αποστολάκης: Εθνική υποχρέωση να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την ανεξαρτησία

Αποστολάκης: Εθνική υποχρέωση να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την ανεξαρτησία

Τελετή στην βάση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού

«Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε για τους πεσόντες Ναυτικής Αεροπορίας, στη Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα Αττικής.

«Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους όσους πρόσθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ελληνική ιστορία. Η υποχρέωσή μας, όμως, δεν περιορίζεται στη διατήρηση της μνήμης τους. Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και για μία πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία» σημείωσε.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαστε όλοι εδώ για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους πεσόντες ήρωες των ελικοπτέρων του Πολεμικού μας Ναυτικού. Είναι συνάμα εθνικό χρέος να αποδώσουμε τον προσήκοντα σεβασμό σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπέρ πίστεως και πατρίδος. Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη. Έχοντας αυτήν ως φάρο και πυξίδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι' αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Έκτορας Γιαλοψός, ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

«Σ' αυτούς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα. Σ' αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες, ναυτικούς και συνάμα αεροπόρους. Παράλληλα, είναι μία ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Με το αξιόμαχο του αμυντικού μας συστήματος, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας, όπου και αν αυτό απαιτηθεί. Ανυψώνουμε το διεθνές μας κύρος και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία εποχή αλλαγών και σε μία περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, από το Ορμένιο ως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εκτελέσουν την αποστολή που ο ελληνικός λαός τους έχει αναθέσει».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των ηρώων ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η οικογένειά σας. Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός, όπως είναι πάντα. Η σχέση μας αυτή είναι η δύναμή μας. Είναι η δύναμη που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινά και τους δίνει ώθηση να φέρουν εις πέρας το πολυδιάστατο έργο τους».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.