ΝΔ: Με καθυστέρηση λόγω διάλυσης της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού

ΝΔ: Με καθυστέρηση λόγω διάλυσης της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Πειραιώς τονίζει ότι ουσιαστικές αυξήσεις θα έρθουν μέσω ισχυρής ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πειραιώς για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία όπως αναφέρει, η ΝΔ είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση της το 2017, αλλά όπως ισχυρίζεται, η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι «ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Προσθέτει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε, γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι «σε κάθε περίπτωση, πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να το πετύχει».