Συμφωνία Πρεσπών: Σε πλήρη πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό – Παραίτηση Καμμένου – Επιθέσεις σε βουλευτές, επεισόδια και νέο συλλαλητήριο

Συμφωνία Πρεσπών: Σε πλήρη πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό – Παραίτηση Καμμένου – Επιθέσεις σε βουλευτές, επεισόδια και νέο συλλαλητήριο

Ο Πάνος Καμμένος καλεί σε μαζικές παραιτήσεις βουλευτών για να μπλοκαριστεί η ψηφοφορία για τη Συμφωνία

Σε πλήρη πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό βρίσκεται όλη η χώρα λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Ήδη η ψηφοφορία μετατέθηκε για σήμερα στις 14.30, λόγω του όγκου των βουλευτών που ήθελαν να μιλήσουν.

Νέο συλλαλητήριο έχει προαναγγελθεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Παραιτείται ο Καμμένος και καλεί σε μαζικές παραιτήσεις 100 βουλευτές

Με ανάρτηση στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος καλεί να παραιτηθούν 101 βουλευτές, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρώτος ο ίδιος θα υπογράψει την παραίτησή του.

«Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».

Επιθέσεις σε σπίτια δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδες ατόμων πολιόρκησαν χθες τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σκουφά και Καραγιαννίδη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, έξω από τα σπίτια των δυο βουλευτών συγκετρώθηκαν «ομάδες ακραίων τραμπούκων και παρακρατικών για να τους τρομοκρατήσουν».

«Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία», τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το χθεσινό σκηνικό έντασης από ομάδα ατόμων έξω από το σπίτι της, στην Κατερίνη.

«Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)» σημείωσε η κυρία Σκούφα και πρόσθεσε: «Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών».

Επεισόδια και επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Χθες σημειώθηκαν νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που οδήγησαν σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Συνθήματα για τη Μακεδονία έγραψε ομάδα αγνώστων στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, στους Αμπελόκηπους κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Ομάδα πάνω από 30 ατόμων επιτέθηκε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και έγραψαν με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».
Οι αστυνομικοί της φρουράς ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 30 ατόμων.