Γεννηματά: Φτάνει πια! Go back κ.Τσίπρα

Γεννηματά: Φτάνει πια! Go back κ.Τσίπρα

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Έρχεται η ώρα της κρίσης και κανένας γυρολόγος της πολιτικής, πρόθυμος για εξουσία και καρέκλα δεν πρόκειται να σας σώσει»

Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό υπηρέτη των ξένων συμφερόντων. «Από τη δήθεν αριστερή πολιτική του «έξω οι Αμερικάνοι» και του «Go back κ. Μέρκελ, στις πρακτικές της πιο βαθιάς δεξιάς. Επιστροφή στην πολιτική του «Yes man». Η κυβέρνησή σας λειτούργησε αποκλειστικά ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούν επιτακτικά λύση τώρα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το ποια θα είναι η λύση στο πρόβλημα μεταξύ των δύο κρατών. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο που ανέλαβε δράση παραμερίζοντας το Εθνικό συμφέρον. Απέναντι σας όμως έχετε τον Ελληνικό λαό που λέει ένα ηχηρό ως εδώ. Φτάνει πια! Go back κ. Τσίπρα» τόνισε στην έναρξη της ομιλία της η πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν έχετε τη συναίνεση του ελληνικού λαού»

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του ελληνικού λαού. Δεν έχει τη δική της πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τη συμφωνία. Συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών alacarte. «Άλλοι υποτίθεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όχι τη συμφωνία και άλλοι ότι στηρίζουν τη συμφωνία αλλά όχι την κυβέρνηση. Κανείς όμως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα φύλλο συκής. Όλοι αυτοί τελικά στηρίζουν και τις Πρέσπες και τον κ. Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο και το ξέρει και ο ελληνικός λαός που μας παρακολουθεί».

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε πως οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν στα χέρια τους  το επίσημο κείμενο του νέου Συντάγματος της γειτονικής χώρας- με τις τροπολογίες που προβλέπει η συμφωνία. «Και όχι μόνο αυτό. Αλλά οι Σκοπιανοί εκβιάζουν ανοιχτά δηλώνοντας πως δεν θέτουν σε ισχύ τις συνταγματικές τροποποιήσεις παρά μόνο αν και όταν επικυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Και η Ελληνική Κυβέρνηση το αποδέχθηκε και αυτό. Δηλαδή η Ελληνική Βουλή ψηφίζει στα τυφλά, με όλα τα σενάρια ανοιχτά» τόνισε η κυρία Γεννηματά και συνέχισε: «Με τη ρηματική διακοίνωση τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα γιατί αναφέρεται ρητά σε Μακεδονικό λαό. Η Κυβέρνηση δίνει στα Σκόπια ένταξη στο ΝΑΤΟ, έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονική ταυτότητα, Μακεδονικό λαό, δηλαδή Μακεδονικό Έθνος. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα».

«Κύριε Τσίπρα, οι διεθνείς συνθήκες κρίνονται από την Ιστορία. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, πριν από εκατό χρόνια, παρά την Μικρασιατική Καταστροφή, που μόλις είχε προηγηθεί, κατοχύρωσε τα εθνικά συμφέροντα με την Συνθήκη της Λωζάνης. Απόδειξη του τί σημαίνει θωράκιση του εθνικού συμφέροντος, είναι ότι σήμερα ύστερα από 100 χρόνια, η Τουρκία ζητά επίμονα την αναθεώρηση αυτής της Συνθήκης. Στην περίπτωση σας, έχουμε μια συμφωνία που δεν στηρίζεται από τον Ελληνικό λαό και άρα δεν έχει την αναγκαία νομιμοποίηση. Για να παραφράσω τον Ντε Γκολ η συμφωνία σας είναι σαν το τριαντάφυλλο διαρκεί ώσπου να μαραθεί. Και ήδη μαραίνεται. Το επικοινωνιακό αφήγημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαλύεται σε λιγότερο από εκατό ημέρες».

«Με την Συνθήκη των Πρεσπών δημιουργήσατε νέα προβλήματα χωρίς να λύσετε κανένα από τα παλαιά. Και φαίνεται αυτό, όχι μόνο από τις αντιδράσεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, αλλά και από τις διαδοχικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Εμείς δεν θα συναινέσουμε, δεν θα συνυπογράψουμε. Δεν θα κληροδοτήσουμε νέα εθνικά προβλήματα στις ερχόμενες γενιές».

«Το όνομα μας είναι η ψυχή μας» έλεγε η αείμνηστη Μελίνα που μας συγκλόνιζε και μας ένωνε όλους.
Σήμερα αυτό επιχειρείται να υποκατασταθεί από το «εμείς τους λέμε Μακεδόνες» κατά την έκφραση κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης. Όποιος δεν στοιχήθηκε ακόμα και σιωπηλά και με κατεβασμένο κεφάλι πίσω από την πρόχειρη Συμφωνία σας βαφτίστηκε «εθνικιστής», «ακροδεξιός», «πατριδοκάπηλος». Έχετε ακέραια την ευθύνη για αυτή την συμφωνία και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει, έχετε ευθύνη για τον νέο διχασμό. Αρνηθήκατε τη συνεννόηση. Δεν διαπραγματευτήκατε με βάση εθνική Γραμμή. Αυτά θα σας είχαν δώσει διαπραγματευτική ισχύ. Δεν το θέλατε. Κοιτούσατε πρώτα τις εσωτερικές ισορροπίες και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και όχι αυτή καθαυτή την πορεία της διαπραγμάτευσης και την ενίσχυση των Ελληνικών θέσεων. Η Συμφωνία έτσι όπως κατέληξε δεν λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα. Το διαιωνίζει. Η υποχώρηση και οι παραχωρήσεις που κάνατε θα σας βαραίνουν και θα σας ακολουθούν δια βίου.

Επίθεση στη ΝΔ

«Δεν ξεχνάμε το πως δημιουργήθηκε το ζήτημα με την FYROM και τις μεγάλες ευθύνες της δεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτή που ακόμα και σήμερα δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής.
Διαμορφώσατε ως Νέα Δημοκρατία μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση, που κληθήκαμε εμείς-η δική μας παράταξη- να διαχειριστούμε. Αφήστε λοιπόν κύριοι της ΝΔ τις εθνικές κορώνες, αλλάξατε στάση 50 φορές και δώσατε άλλοθι στον κ. Τσίπρα για να αποφύγει τη συνεννόηση» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:

«Έγινε μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση που ανάγκασε τα Σκόπια να αναδιπλωθούν, να αλλάξουν σύμβολα, σημαία και κάποιες διατυπώσεις στο Σύνταγμα ώστε να υπάρξει η ενδιάμεση συμφωνία. Υποχρεώθηκαν τα Σκόπια να αναδιπλωθούν από πολλές ακραίες θέσεις. Το 1995, η Ενδιάμεση Συμφωνία, έδωσε τέλος στην όξυνση, επέτρεψε τον διάλογο, άνοιξε τον δρόμο για την οικονομική και εμπορική συνεργασία».

Καταλήγοντας η κυρία Γεννηματά τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας δηλώνει «χαρούμενος» για την συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας ότι θα τον κρίνει η ιστορία. Βεβαίως θα τον κρίνει η ιστορία σε μελλοντικούς χρόνους, άλλα πριν από την ιστορία στον παρόντα χρόνο, ΤΩΡΑ, θα τον κρίνει με την ετυμηγορία του ο Ελληνικός Λαός. Φοβάστε και αποφεύγετε την έκφραση της βούλησης του λαού και τις εκλογές . Εκεί το όχι του λαού δεν μπορείτε να το κάνετε ναι. .