Μετατέθηκε η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετατέθηκε η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι ανακοίνωσε ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης

Για αύριο Παρασκευή, στις 14.30 το μεσημέρι μετατέθηκε η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, υπάρχουν πολλοί εγγεγραμμένοι ομιλητές και για αυτό απαιτείται μετάθεση της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με όσα είπε από τη Βουλή, οι ομιλίες για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή θα συνεχιστούν μέχρι απόψε στις 1.30 τα ξημερώματα και στην συνέχεια θα διακοπεί για αύριο λόγω του αριθμού των ομιλητών.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τις ομιλίες.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ανακοίνωσε πως η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, με απόφαση της σύσκεψης του προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησής του. Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι' εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...