Καμμένος: Ανυπόστατη και αντισυνταγματική η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Ανυπόστατη και αντισυνταγματική η Συμφωνία των Πρεσπών

«Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας είναι ουσιαστική»

«Ανυπόστατη» και «αντισυνταγματική» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην συνεπικεφαλής της κυβέρνησης, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψηφοφορία κύρωσης της Συμφωνίας.

«Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας είναι ουσιαστική» είπε ο κ. Καμμένος στη Βουλή προσθέτοντας ότι ο χειρισμός του θέματος από την κυβέρνηση «παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατέθεσε αίτημα εξέτασης αντισυνταγματικότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή την οποία χαρακτήρισε παράνομη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η όλη κοινοβουλευτική διαδικασία είναι παράνομη καθώς, όπως είπε ορίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα σχετικά, «επιστημονική επιτροπή με δυο καθηγητές θα έπρεπε να έχουν εκφράσει την θέση τους».

Ο κ. Καμμένος έφερε στη Βουλή ένα κείμενο του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη στο οποίο περιέχονται επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε αντιστοιχία με παρέμβασή του που είχε κάνει και στην Επιτροπή και 'Αμυνας κάλεσε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντήσει αν επιμένει ότι ο κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Διότι αν επιμένει, όπωε είπε, τότε δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι σε χθεσινή του συνέντευξη ικανοποιεί τις αξιώσεις του «Ουράνιου Τόξου» και επέμεινε ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της γείτονος, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται το ελληνικό Σύνταγμα.

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.