Στο «στόχαστρο» του Πάνου Καμμένου η Έλενα Κουντουρά

Στο «στόχαστρο» του Πάνου Καμμένου η Έλενα Κουντουρά

Ζητά με επίκαιρη ερώτηση του να κατατεθούν στη Βουλή στοιχεία για τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού

Στο «στόχαστρο» του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου μπαίνει η διαγραφείσα από το κόμμα του υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρνει στη Βουλή με την υπ' αρίθμ, 4954/531/21-1-2019 επίκαιρη ερώτηση, την οποία υπογράφει ο ίδιος και ο προσφάτως ενταχθείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς, τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, αφήνοντας αιχμές για ενδεχόμενες παρατυπίες κατά της πρώην συνεργάτιδάς του.

Ειδικότερα, με την ερώτησή την οποία απευθύνει στην υπουργό Τουρισμού, καθώς και στους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Καμμένος ενημέρωση:

  • Για το αν υπάρχουν συμβάσεις για την προβολή της χώρα στο εξωτερικό και ποιά ποσά έχουν δοθεί τόσο από το υπουργείο Τουρισμού, όσο και από τους εποπτευόμενους φορείς του για τις συμβάσεις αυτές, με ποιά/ές εταιρεία/ειες είναι οι συμβάσεις αυτές και ζητά να κατατεθούν τα αντίστοιχα παραστατικά.
  • Αν υφίσταται σύμβαση για ψηφιοποίηση μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και αν ναι, να κατατεθούν: α) Το Μνημόνιο συνεργασίας, β) τα στοιχεία διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, γ) τα στοιχεία του μειοδότη και δ) τα αντίστοιχα παραστατικά.
  • Να κατατεθούν όλες οι δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ρωσίας και ποιοί υπογράφουν τα αντίστοιχα παραστατικά.
  • Το βιογραφικό σπουδών της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ κ. Αγγελικής Χονδροματίδου.