Ψαριανός: Ο Τσίπρας θα περάσει 100% τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ψαριανός: Ο Τσίπρας θα περάσει 100% τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν πρόκειται να μετακινηθώ σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, μπορεί να πάω στη Γαλλία με το Μακρόν» είπε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις εξελίξεις που ουσιαστικά διέλυσαν το Ποτάμι μίλησε ο πρώην βουλευτής του Κινήματος, Γρηγόρης Ψαριανός. Μάλιστα εκτίμησε ότι «ο Τσίπρας θα περάσει 100% τη Συμφωνία των Πρεσπών» αφού έχει τους 151 βουλευτές που έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας. «Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και 155 ψήφους, από τους 145 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τους 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και διεγράφησαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους καθώς και κάποιους πρώην βουλευτές του Ποταμιού, μεταξύ αυτών ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς. Έτσι θα υπάρξει «περιθώριο κάποιοι να το παίξουν Μακεδονομάχοι, όπως ο Ζουράρις και ο Κόκκαλης» όπως είπε.

«Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει λύση αλλά αυτή η Συμφωνία δεν είναι για το καλό» εξήγησε ο κ. Ψαριανός.

Σχετικά με το Ποτάμι και το μέλλον του, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε πως «κανονικά έπρεπε να βγούμε και να πούμε ποια σοβαρά λάθη κάναμε και απογοητεύσαμε τον κόσμο, το Ποτάμι δεν έγινε με ανεμομαζώματα…». Και πρόσθεσε πως οι βουλευτές και τα στελέχη που συμμετείχαν στην ίδρυσή του «στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αξιοποιήθηκαν, έφυγαν, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο λάθος του Σταύρου και όλων μας».

Ενώ εκτίμησε πως το κίνημα είναι πιθανόν να μη διαλυθεί άμεσα και να κατέβει στις ευρωεκλογές του Μαΐου. «Θα ευχόμουν να αναστηθεί το Ποτάμι αλλά δεν το βλέπω» είπε σχετικά.

Ενώ ως προς τις επιλογές του ίδιου, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είπε «εν πρόκειται να μετακινηθώ σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, μπορεί να πάω στη Γαλλία με το Μακρόν».