Κοινοβουλευτική εκτροπή καταγγέλλει η ΝΔ

Κοινοβουλευτική εκτροπή καταγγέλλει η ΝΔ

Ζητά κλήρωση μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών για την πλήρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

«Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, πέραν της κλήρωσης για την αντιπροσώπευση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, να κάνει δεκτή την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που θα συζητήσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η ΝΔ απέρριψε με κάθε τρόπο τον ορισμό του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη από τον πρόεδρο της Βουλής στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ενόψει μίας απόφασης πολύ κρίσιμης, που συγκεντρώνει το απόλυτο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες, που εγείρουν ερωτήματα και πιθανές σκοπιμότητες» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «επιμένουμε, ότι για τις κενές θέσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας πρέπει να γίνει κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου της Βουλής σχετικά με το θέμα αυτό ή η επιμονή του στον ορισμό του κ. Δανέλλη, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή».

Παρακαλούμε περιμένετε ...