Αντικρουόμενες απόψεις στο ΚΙΝΑΛ για την διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Αντικρουόμενες απόψεις στο ΚΙΝΑΛ για την διαγραφή Θεοχαρόπουλου

«Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών»

Η διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής προκαλεί αντικρουόμενες απόψεις.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, που μειοψήφισε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ότι «η απομάκρυνση του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ».

Παράλληλα έθεσε θέμα επιστροφής της έδρας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. «Η απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου έγινε μετά την άρνηση του να επιστρέψει την έδρα, την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολο της είχε διαφορετική θέση σε ένα κορυφαίο Εθνικό θέμα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα σε σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει: «H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική».

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται και στο ζήτημα της βουλευτικής έδρας. «Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!», σημειώνει και καταλήγει:

«Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν.

Ψυχραιμία!».