Καμμένος και Δανέλλης στην Επιτροπή, που συνεδριάζει για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Καμμένος και Δανέλλης στην Επιτροπή, που συνεδριάζει για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής αναρτήθηκαν πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική διαφάνεια

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που συνεδριάζει στις 17:00 για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος θα μετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «1. Tα μέλη των διαρκών επιτροπών πoυ παραιτούνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλους βουλευτές της ίδιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 2. Tα μέλη των διαρκών επιτροπών που απουσιάζουν ή κωλύονται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσουν τα καθήκοντά τους αναπληρώνονται από άλλους βουλευτές της ίδιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 3. Τις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτροπών ενεργεί o πρόεδρος της Bουλής με απoφάσεις που εκδίδει ύστερα από πρόταση του προέδρου της οικείας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του εξουσιοδοτημένου αναπληρωτή του».

Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας θα μετέχει, επίσης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής. Ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού.

Το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «ο πρόεδρος της Bουλής συγκροτεί τις επιτροπές, ανάλογα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των ανεξαρτήτων, με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Κανονισμού» και ότι «για να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των βουλευτών και να διατηρείται η κατ' αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στις επιτροπές μπορεί να αυξομειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτροπής με απόφαση του προέδρου της Bουλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Οι σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής αναρτήθηκαν πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.