Καμμένος: Καλούμε τον ΠτΒ να αποφύγει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Καμμένος: Καλούμε τον ΠτΒ να αποφύγει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Τι αναφέρει σε επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση

Επιστολή με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μην προχωρήσει σε προσαύξηση του αριθμού των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ούτε σε ένταξη προς κύρωση στην Ολομέλεια της Συμφωνίας των Πρεσπών εάν αυτή δεν λάβει πρώτα τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής, κατέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προειδοποιώντας πως και στις δύο περιπτώσεις θα επρόκειτο για «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι οι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει πως η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.