Γεννηματά: Όχι σε κομματική πειθαρχία, αλλά θα υπάρξουν συνέπειες

Γεννηματά: Όχι σε κομματική πειθαρχία, αλλά θα υπάρξουν συνέπειες

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ψήφος στην Συμφωνία των Πρεσπών ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Διαγραφές και διάσπαση του Κινήματος Αλλαγής προαναγγέλλει ουσιαστικά με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών η επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε, ότι η γραμμή του ΚΙΝΑΛ είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε δε, δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο έσπευσε να τονίσει, ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όσα μέλη του Κινήματος υπερψηφίσουν την Συμφωνία, η οποία όπως είπε, ισοδυναμή με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε για άλλη μία φορά καταστροφική.

«Αυτό που εγώ περιμένω από όλα τα στελέχη μου, είναι να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα. Η συνείδηση των βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία» είπε. Υποστήριξε ότι «είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις που ακούστηκαν στο κόμμα», ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει, ότι «όταν όμως φθάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ πάντως, θα το διαφυλάξω. Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη» και ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα υπάρξουν συνέπειες για όσους ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε». Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής, που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».