Διαξιφισμοί με χαρακτηρισμούς μεταξύ Πολάκη και Οικονόμου στη Βουλή

Διαξιφισμοί με χαρακτηρισμούς μεταξύ Πολάκη και Οικονόμου στη Βουλή

Για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και ποιός είναι ή όχι νεοφιλελεύθερος

Έντονοι φραστικοί διαξιφισμοί διημείφθησαν σήμερα την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και του προέδρου της Επιτροπής Νίκου Μανιού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όταν ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ αμφισβήτησε τα στοιχεία του, για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας σε σχέση με το παρελθόν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο διαλυμένος ΕΟΠΥΥ του 2015 δεν έχει καμία σχέση με τον υγιή Οργανισμό του 2019. «Σταματήστε την πολιτική του προέδρου σας, να λέτε αυτά που λέτε, γιατί για εμάς είναι πολιτική επιλογή η δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Στο σχόλιο του κ. Οικονόμου, ότι εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική, ο κ Πολάκης του αντέτεινε: «Εσύ αποφάσισε τι είσαι στη ζωή σου και όχι αν εγώ είμαι νεοφιλελεύθερος». Οι λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Οικονόμου δεν σταματούσαν παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Επιτροπής, Νίκου Μανιού, ο οποίος τους σύστησε να τα πούνε έξω, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Όσο και αν πονάει, ζηλεύετε που τα κατάφερε αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι χθες...», συνέχισε ο κ. Πολάκης. «Συμφωνώ όσο είναι μούγγα αυτοί...», διέκοψε ο κ. Οικονόμου προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση, αυτή τη φορά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζεις ότι θα κάνεις το μάγκα; Δεν περνάνε εδώ αυτά... Άντε επιτέλους από εδώ κουτσαβάκια…», σχολίασε ο κ. Οικονόμου πυροδοτώντας περισσότερο το κλίμα. Ο κ. Μανιός ζήτησε να μην καταγράφεται στα πρακτικά τίποτα και να διαγραφούν, ενώ ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «θλιβερή εικόνα του κ. Οικονόμου».

Ακολούθησε νέος κύκλος αντιπαράθεσης:

Βασίλης Οικονόμου: «Μαζευτείτε... Να τους μαζέψεις κ. Πρόεδρε...».

Νίκος Μανιός: «Εσένα θα μαζέψω. Μιλάς συνέχεια χωρίς να ζητάς το λόγο. Είσαι ανειδίκευτος. Αν συνεχίσεις έτσι θα σε βγάλω έξω…».

Οικονόμου: «Μην μου κάνεις εσύ τον αγανακτισμένο τώρα…».

Μανιός: «Τους τσαμπουκάδες έξω από τη Βουλή όχι σε μένα αυτά, είσαι απαράδεκτος…».

Οικονόμου: «Εσύ είσαι απαράδεκτος. Όχι σε μένα αυτά. Τους δικούς σου να μαζέψεις…».

Μανιός: «Γιατί; Τι είσαι εσύ και μου λες όχι σε μένα; Αν δεν σου αρέσω κάνε μου πρόταση μομφής. Μιλάς συνέχεια, διακόπτεις…».

Παύλος Πολάκης: «Μα την Παναγία σταμάτα πια… Όταν υπάρχει αληθινή παράθεση της πραγματικότητας, η μόνη οδός για τη ΝΔ είναι να δημιουργεί θόρυβο. Δεν ταιριάζει η πραγματικότητα με το αφήγημα σας…».