Πρόσκληση σε debate του Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την Συμφωνία των Πρεσπών

Πρόσκληση σε debate του Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ακόμη και στο ΣΚΑΪ είπε ο πρωθυπουργός

Σε τηλεοπτικό debate προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και στο ΣΚΑΪ, όπως είπε είπε ο ίδιος.

«Σας προκαλώ σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, να μας πείτε ποιά είναι πια όλα αυτά τα επιχειρήματα, τα οποία έχετε. Γιατί επί 20 χρόνια είχατε μία άποψη και τώρα για να ψηφοθηρήσετε, αλλάζετε άποψη; Για ποιό λόγο ακολουθείτε αυτή τη στάση πολιτικής αναξιοπιστίας σε σχέση με την ιστορία του κόμματος σας και οδηγείται σε διχασμό την Ελληνικό λαό;» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ελάτε. Που θέλετε; Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση; Θέλετε στο ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Θέλετε με δημοσιογράφους που σας δίνουν σκονάκια; Θέλετε με αυτούς που σας γράφουν τις ομιλίες; Με όποιον θέλετε κ. Μητσοτάκη. Εγώ έχω επιχειρήματα. Εσείς έχετε φωνές, έχετε συνθήματα. Ελάτε, όπου θέλετε, όπως θέλετε και όποτε θέλετε».

«Και εδώ στη Βουλή. Δεν θα το γλιτώσετε. Θέλετε να στοιχηθείτε δίπλα από τους ακραίους, που διοργανώνουν συλλαλητήρια. Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Θέλετε να το φέρουμε σε 10 ημέρες τη συμφωνία, σε 20 ημέρες, όποτε θέλετε. Τρεις μέρες να συζητάμε; Εμείς έχουμε μόνο μία δύναμη, την δύναμη των επιχειρημάτων μας. Εσείς έχετε την δύναμη του λαϊκισμού, του ψεύδους. Ας συγκρίνουμε τις δυνάμεις μας. Τα επιχειρήματα με τα συνθήματα». Σε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ότι θα συζητηθούν όλα στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε «ναι, ξέρω, στη Βουλή θέλετε, για να τα διαβάζετε. Δεν θέλετε face to face. Αυτό είναι το πρόβλημά σας».