Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε την μεσαία τάξη

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε την μεσαία τάξη

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζητώντας άμεσα εκλογές

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

«Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας, αποδείχθηκε, ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιό απ' το παλιό. Από δήθεν εκφραστής της Αριστεράς στην εξουσία, αποδείχθηκε, ότι σας ήταν πάρα πολύ εύκολο να γυρίσετε την πλάτη στους συντρόφους σας και να κυβερνήσετε με την ακροδεξιά. Γίνατε το βαρίδι της Αριστεράς» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε «θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε την μεσαία τάξη».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι έδωσε «συγχωροχάρτι στην καραμανλική περίοδο» προσθέτοντας «ε, βέβαια, πως θα έφταιγε αλλιώς μόνο το ΠΑΣΟΚ;». Συμπλήρωσε ότι «εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι σε όποιον προσπαθεί να περιορίσει την έκφραση του δημοκρατικού λόγου και θα σταθούμε δίπλα, ακόμα και σ'αυτούς, που πρωταγωνιστούσαν στις επιθέσεις κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, θυμήθηκε προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ, λέγοντας «ο κ.Καμμένος έλεγε, ότι θα σας μάθει να γράφετε με το δεξί, αλλά εσείς το παρακάνετε και μόνο μ' αυτό υπογράφετε». Συμπλήρωσε δε, ότι «η Δημοκρατία στην Αθήνα έχει γνωρίσει πολύ καλύτερες μέρες, από αυτές που γνωρίζει μαζί σας» και συνέχισε λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό, χάνονται ευκαιρίες για την χώρα και για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε, ότι «ο κ.Τσίπρας κούρασε, δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός» και συμπλήρωσε ότι «η δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, καθώς θεωρεί, ότι μέσα από αυτή την πόλωση, θα μαζέψει τα κομμάτια της για μια ακόμα φορά. Προτεραιότητα της δεν είναι η χώρα». Καταλήγοντας είπε «ζητάμε καθαρή εντολή. Ας ανοίξει ο δρόμος για τις κάλπες, με το "όχι" μας σε αυτή την ψηφοφορία».