Παπαδημούλης: Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα πολιτική εποχή

Παπαδημούλης: Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα πολιτική εποχή

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, θα εξασφαλίσει τα δύο "ναι", που ζήτησε με θάρρος, θεσμική και πατριωτική ευθύνη με τη χτεσινή του πρωτοβουλία και το "ναι" στην ανανέωση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το "ναι" στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προσέθεσε ότι «με αυτά τα δύο "ναι" μπαίνουμε σε μία καινούργια περίοδο, καθώς η έξοδος από τα μνημόνια και η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βάζουν την Ελλάδα σε μία νέα πολιτική εποχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με στόχο την διαμόρφωση μίας νέας προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην μεταμνημονιακή περίοδο, κερδίζοντας τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα είχε ως επιδίωξη τη δημιουργία ευρύτερου συνασπισμού πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».

Υποστήριξε επίσης πως «ο χώρος από το δημοκρατικό κέντρο μέχρι την Αριστερά είναι ιστορικά και κοινωνικά πλειοψηφικός. Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε μία αναμέτρηση ανάμεσα στην πρόταση που θα διαμορφώσει αυτός ο χώρος, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστική δύναμη αλλά όχι μόνο, έναντι της οπισθοδρόμησης που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, υβρίδιο ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού με έντονα ακροδεξιά στοιχεία» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής, κατά τον κ. Παπαδημούλη, είπε ότι «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την πολιτική πρωτοβουλία». «Αυτή τη στιγμή ζούμε έναν ΣΥΡΙΖΑ και μία κυβέρνηση Τσίπρα που συνεχίζουν να έχουν την πολιτική πρωτοβουλία και πάμε στην διαμόρφωση ενός νέου διπολισμού, προς την πρόοδο ή την οπισθοδρόμηση που εκφράζει η ΝΔ. Στις επόμενες εκλογές αυτός ο διπολισμός θα ισχυροποιηθεί. Το άθροισμα που θα καταγράψουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα πλησιάζει, μπορεί και ξεπεράσει το 70%. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και τους εκλογικούς συμμάχους τους θα είναι μικρή», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως «όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την χώρα», ενώ άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγόρησε ότι μένει καρφωμένη, με ευθύνη της κ. Γεννηματά, όπως είπε, «στην εποχή των "Σαμαροβενιζέλων"». «Το μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης ... είναι κομματικά ανέστιο. Φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι το να διαμορφώσει με υπομονή, επιμονή, σεβασμό σε κάθε άποψη, έναν ευρύτερο προοδευτικό αστερισμό, που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φιλοδοξεί να τα χωρέσει όλα και να τα εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς, δεν θα γίνει πολυσυλλεκτικό, προοδευτικό σούπερ μάρκετ. Πρέπει να είναι ο πνεύμονας μίας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.