Ζουράρις: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση

Ζουράρις: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναπτύσσει σε κείμενό του, γιατί διαφωνεί με τη Συμφωνία

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, σε κείμενό του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών υπό τον τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη», τάσσεται ευθέως κατά της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), τονίζοντας ωστόσο, ότι η άποψή του αυτή δεν σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης του στην παρούσα κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζουράρις κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι». «Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε "Υστερόγραφο" όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Παρακαλούμε περιμένετε ...