Ο Καμμένος αναβάλλει το ραντεβού με Τσίπρα λόγω εμπλοκής στα Σκόπια

Ο Καμμένος αναβάλλει το ραντεβού με Τσίπρα λόγω εμπλοκής στα Σκόπια

«Δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια» τόνισε ο υπουργός Άμυνας

Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε προ ολίγου ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ.Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη αυτή προξενεί «αβεβαιότητα» τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στο Μαξίμου αλλά και στα γραφεία των ΑΝΕΛ και στο ΥΠΕΘΑ, καθώς όλο το πολιτικό σκηνικό ήταν εν αναμονή των τοποθετήσεων και των αποφάσεων των δύο πολιτικών αρχηγών για την «επόμενη μέρα».

Αν και σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο news.gr η θέση Τσίπρα να ζητήσει από τον Καμμένο να στηρίξει την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης συνεχίζει να ισχύει, αυτό που πλέον ανεβαίνει στην κλίμακα των σεναρίων που συζητούνται είναι τελικά η Συμφωνία να μην περάσει τελικά από την Βουλή της ΠΓΔΜ ή ακόμα και άν περάσει να μην την υπογράψει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας που είναι κάθετα αντίθετος προς αυτήν και έτσι να μην χρειαστεί ο Πάνος Καμμένος να τηρήσει τα όσα έχει πει περί αποχώρησης.

Βέβαια από τις πηγές στο Μαξίμου δεν διαφεύγει της προσοχής πως ο Διεθνής παράγοντας θέλει μετ’ επιτάσεως την συμφωνία των Πρεσπών και προς αυτή την κατεύθυνση έχει διαθέσει αρκετά «χαρτιά» και ως εκ τούτου δεν βγαίνει σε καμιά περίπτωση το ενδεχόμενο αποχώρησης Καμμένου από την κυβέρνηση.

Πάντως από την δική του πλευρά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην επιτροπή για τα F-16 είπε επίσης πως «δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια».