Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα που άλλαξε τα σχέδια του Πάνου Καμμένου

Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα που άλλαξε τα σχέδια του Πάνου Καμμένου

Το κρίσιμο ραντεβού που έχει κλειστεί για αυτή την Παρασκευή

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται από την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει τετ α τετ με τον Πάνο Καμμένο.

Την πληροφορία για τη συνάντηση των επικεφαλής των δυο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε ο ίδιος ο κ. Καμμένος, ο οποίος ακύρωσε τηλεοπτική συνέντευξη, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, και ζήτησε να μεταφερθεί για την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος θα προηγηθεί, την ίδια ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή, το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, και γι' αυτό και η συνέντευξή του θα πρέπει να δοθεί την ίδια ημέρα, μετά τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο  πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σήμερα στις 19:55 ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνει συνέντευξη σήμερα, Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Star αναφέρεται ότι:

«Aνέβαλε  o Πάνος Καμμένος  τη συνέντευξη που θα παραχωρούσε αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό που θα γίνει αυτή την Παρασκευή».

Η επίσκεψη στην Αθήνα της Άνγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, φαίνεται ότι έπαιξε το ρόλο της καθώς  φέρεται να εκτιμήθηκε από των πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας ότι θα πρέπει να μην σκιαστεί η επίσκεψή της από της ενδοκυβερνητικές διαφορές.

Όλα αυτά, ενώ το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία αναμένεται να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στις 10:00 και στις 11:00 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ. Πηγές των ΑΝΕΛ διευκρίνιζαν ότι στις συνεδριάσεις αυτές θα καθοριστεί ένας οδικός χάρτης των εξελίξεων.

Ποιοι είναι οι 151 που αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει κάνει τους υπολογισμούς του σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως υπολογίζουν και στους τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού (Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης). Άλλωστε, ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως «εμείς θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τον μαγικό αριθμό των 151 συμπληρώνουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, μάλιστα, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, ότι διαφωνεί με το κόμμα του σε ότι αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών και θα την υπερψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμβάλλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα Κυβέρνηση».