«Να πάρουν πίσω την άθλια τροπολογία για τον διορισμό των εκπαιδευτικών»

«Να πάρουν πίσω την άθλια τροπολογία για τον διορισμό των εκπαιδευτικών»

Σμπαριαλάζει την αξία του πτυχίου νέων και παλιότερων επιστημόνων, αναφέρει το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ανάγκη που απαιτεί τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, να καλύπτονται με μόνιμους διορισμούς. Ως ο πιο "καλός μαθητής" της πολιτικής της ΕΕ, σμπαριαλάζει την αξία του πτυχίου νέων και παλιότερων επιστημόνων, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών του λαού μας. Πετάει στα σκουπίδια χρόνια προϋπηρεσίας όλων αυτών των εκπαιδευτικών, που κυριολεκτικά έχουν οργώσει την Ελλάδα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με την τροπολογία του Υπ. Παιδείας για το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την άθλια τροπολογία! Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, για να καλυφθούν όλα τα κενά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με μόνιμους διορισμούς. Για την άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών-συμβασιούχων εκπαιδευτικών» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

«Να χαιρετήσουμε όλοι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια δεσμευόμαστε για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Είναι θέμα δημοκρατικής συνείδησης». Αυτό είχε τονίσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην Επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι διορισμοί είναι κάτι που «κέρδισε η ελληνική κοινωνία, όχι η κυβέρνηση».

Επίσης, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το σύστημα δείχνει σεβασμό στους αναπληρωτές, αναγνωρίζοντας μέχρι 120 μήνες προϋπηρεσίας.

Ο κ. Γαβρόγλου, τέλος, πρότεινε να τεθούν στο τραπέζι οι όποιες προτάσεις για τη μοριοδότηση την ερχόμενη Τετάρτη στην επιτροπή, ώστε όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, να έχει ένα σύστημα μοριοδότησης που θα είναι αποτέλεσμα συνεννόησης.