Αναβλήθηκε «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» η αυριανή συνέντευξη Τσίπρα

Αναβλήθηκε «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» η αυριανή συνέντευξη Τσίπρα

Οι πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην μεταφορά της εμφάνισης του πρωθυπουργού στο δελτίο του Open

«Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που είχε προγραμματιστεί να δοθεί για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, αναβλήθηκε για τη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Η αναβολή αυτή όμως φαίνεται πως σχετίζεται με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που φέρνει η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού να δώσει τη συνέντευξή του μία ημέρα αργότερα συνδέεται με την απόφαση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματός του και τους βουλευτές για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θέλει να δει τις εξελίξεις στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στη συνέχεια να εμφανιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, έχοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως δρομολογείται συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις προτού έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.