Κόμματα και πολιτικοί αποχαιρετούν τη Χρυσούλα Γιαταγάνα

Κόμματα και πολιτικοί αποχαιρετούν τη Χρυσούλα Γιαταγάνα

«Η Χρυσούλα Γιαταγάνα επέδειξε μια δραστήρια και πάντοτε συνεπής παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων»

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της πρώην βουλευτού και εισαγγελέως Χρυσούλας Γιαταγάνα. εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εξαίροντας τη δραστήρια παρουσία της στη Βουλή αλλά και τη σημαντική προσφορά της στο χώρο της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Η Χρυσούλα Γιαταγάνα επέδειξε μια δραστήρια και πάντοτε συνεπή παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ διετέλεσε επί 14 χρόνια Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με σημαντική προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

«Εκφράζω τη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια της Χρυσούλας Γιαταγάνα στην οικογένειά της και τους οικείους της» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της πρώην εισαγγελέως και τέως βουλευτού, Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία «κατά τη διάρκεια του βίου της με το ήθος, την εργατικότητα και την ακεραιότητα της έδρασε πάντοτε με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και του κράτους δικαίου».

Τα συλλυπητήρια για το θάνατο της Χρυσούλας Γιαταγάνα, που υπήρξε εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη και αργότερα βουλευτής, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε μια γυναίκα με ήθος, που πρόσφερε στο θεσμό της δικαιοσύνης και στα κοινά», υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριαs. Ο εμβληματικός αγώνας της για να κλείσουν οι φυλακές του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) είναι μια από τις σημαντικές παρακαταθήκες που αφήνει αυτή η σπουδαία γυναίκα» επισημαίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου με αφορμή την απώλεια της.

Στη σχετική δήλωσή της, η Ρ. Δούρου κάνει αναφορά στο ήθος της αναφορικά με το λειτούργημα της, σημειώνοντας ότι «Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική με αταλάντευτη ακεραιότητα και με γνώμονα τον αγώνα κατά της διαφθοράς στη βάση των αρχών του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ήθους. Το παράδειγμά της δημιουργεί υψηλό μέτρο σύγκρισης για το παρόν και το μέλλον».