Χατζηδάκης: Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας

Χατζηδάκης: Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας

«Ανανέωση με ποιότητα είναι ο βασικός μας στόχος»

Μεγάλη στρατηγική ήττα θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Την βεβαιότητα αυτή εκφράζει, μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως στόχος για τη ΝΔ είναι η πολιτική αλλαγή.

Στη συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέτει το δίλημμα των εκλογών καλώντας τους πολίτες να διαλέξουν «αν θα κρατήσουμε δικαίωμα να ελπίζουμε και να προχωρούμε ή θα συμβιβαστούμε με το τέλμα ως εθνικό μας πεπρωμένο»,  προσθέτοντας πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον μπορούν να συγκρίνουν.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως πήρε από τους πολίτες 10 και επιστρέφει 1, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη με την οικονομία της να σέρνεται. Επισημαίνοντας πως η μείωση των φόρων είναι βασικό θεμέλιο της πολιτικής της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει, μέσω του Πρακτορείου, την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει ένα δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην υγεία που θα εφαρμοστεί τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της ΝΔ.

Για τα εθνικά θέματα και κυρίως για το Σκοπιανό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει πως το κόμμα του θα δώσει μάχη μέσα στη Βουλή για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια θα ξεκινήσουν εκ νέου. Γνωρίζουμε τη δυσκολία της προσπάθειας. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αρέσει σε ορισμένες μεγάλες δυνάμεις. Αυτή είναι όμως η δέσμευσή μας και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», ξεκαθαρίζει.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι ή με άλλα κόμματα, σημειώνει: « Το Ποτάμι έχει αποφασίσει ότι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και μένουμε σε αυτό. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για εκείνους. Η Νέα Δημοκρατία με τα ψηφοδέλτιά της θα κάνει ένα γενναίο άνοιγμα προς την κοινωνία των πολιτών και τους νέους ανθρώπους. Ανανέωση με ποιότητα είναι ο βασικός μας στόχος. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρη η βούλησή μας μετά τις εκλογές - ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία - να απευθύνουμε πρόσκληση για συνεργασία σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις και την κοινή λογική. Στόχος μας μια πλατιά κοινωνική και πατριωτική συμμαχία. Να συγκροτήσουμε μια Εθνική Ελλάδος. Διότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας».