Βούτσης: Ακατάβλητος αγωνιστής ο Β. Βαρδινογιάννης

Βούτσης: Ακατάβλητος αγωνιστής ο Β. Βαρδινογιάννης

«Εκφράζω τη συγκίνησή μου για την απώλεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα θερμά συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του»

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αντιστασιακού Βαρδή Βαρδινογιάννη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης. «Εκφράζω τη συγκίνησή μου για την απώλεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα θερμά συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του».

Στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ο Β. Βαρδινογιάννης υπήρξε «ακατάβλητος αγωνιστής σε όλο τον βίο του, ηγετική μορφή της Aντίστασης κατά των Γερμανών στην Κρήτη αλλά και στέλεχος του Αντιδικτατορικού Αγώνα, διώχθηκε σκληρά για τις ιδέες του. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του στην ίδρυση και τη λειτουργία της ΕΔΑ, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις αξίες της ανανεωτικής Αριστεράς. Αξιομνημόνευτες είναι και οι προσπάθειές του για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ίδρυση Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, ενώ επί χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 που σαν σκοπό έχει τη συγκέντρωση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού της περιόδου 1940-1974».