Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων

Παρουσιάστηκε η υποψηφιότητά του από την παράταξη «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη»

Ο νυν υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος είναι και επίσημα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων.

Η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε σε εκδήλωση σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από την δημοτική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη». Στις πρώτες του δηλώσεις ως υποψήφιος δήμαρχος, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Η διαδικασία της Ανοιχτής Πόλης ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή. Μετά από εισήγηση του συντονιστικού, η ολομέλεια αποφάσισε ότι ξεκινάμε τον αγώνα μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος, κάτοικος Πατησίων, είναι ιδρυτικό μέλος της «Ανοιχτής Πόλης» και υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006. Όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του, «η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική αρχή, η οποία θα παλέψει για όλα αυτά που φαίνονται "μικρά". Που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία και θα συγκρουστεί με όλα εκείνα τα συμφέροντα που θέλουν μία πόλη τουριστικό "λούνα πάρκ". Επίσης, μια δημοτική αρχή - ασπίδα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί, υπερήφανη για τον πολιτισμικό της πλούτο και τις μεταναστευτικές κοινότητες που ζουν σε αυτή».

Ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε δριμύτατη κριτική στην οκταετή θητεία του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Καμίνη, λέγοντας ότι «αποδείχθηκε η δημοτική του αρχή, από τους καλύτερους μαθητές των μνημονιακών λογικών και περικοπών». Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι δημοτικές αρχές της Αθήνας, «ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και το πολιτικό σύστημα και πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε, ότι «στην εκλογική αυτή μάχη οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα της δικής μας αριστεράς» και η επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας επιλογής. Και ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στη διοίκηση Καμίνη λέγοντας ότι πρόκειται για την «ακρότατη εκδοχή του ακραίου Κέντρου. Ξεκίνησε με ένα φιλελεύθερο πρόσωπο και σύντομα ανέδειξε τα μνημονιακά χαρακτηριστικά της λιτότητας και του αυταρχισμού».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε, ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είναι μια δημοτική παράταξη με ιστορική διαδρομή, δικτυωμένη γύρω από τα προβλήματα και την κοινωνία της Αθήνας. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ο συλλογικός αυτός αγώνας μας να είναι νικηφόρος», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε δε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της εκλογικής μάχης με την εφαρμογή της απλής αναλογικής και άσκησε κριτική στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι θιασώτης του δημαρχοκεντρικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...