Τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ποιά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και ποιά μένουν εκτός

Κατά μισή μονάδα αύξησε η ΝΔ το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τ/σ ΣΚΑΪ, φθάνοντας τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 9 μονάδων διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα, το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 4%, ενώ στο 16,5% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων διαμορφώνονται σε 33,5% για τη ΝΔ, 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ 23%, 7% για Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής αντίστοιχα και 6% για το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11,5%.

Η ΝΔ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με διαφορά 32 μονάδων, 57% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμά της όμως έχει «ψαλιδιστεί» κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.359 πολιτών με δικαίωμα ψήφου.