Σε ακριτικές μονάδες του Αιγαίου η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Σε ακριτικές μονάδες του Αιγαίου η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Επισκέφτηκε τα μαχητικά ετοιμότητας στη Λήμνο, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και μονάδα στη Λέσβο

Μια εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λήμνο και την Λέσβο, που όμως υπό το φως των όσων διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, στέλνει το αναγκαίο μήνυμα στην Τουρκία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της ήταν η 130 Σμηναρχία Μάχης στην ακριτική Λήμνο.  Η ΥΦΕΘΑ, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ενημερώθηκε στα Readiness της Σμηναρχίας για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται και συνομίλησε με το προσωπικό, το οποίο αποδεικνύει καθημερινά την άμεση ετοιμότητα στην υπεράσπιση του εθνικού εναέριου χώρου και της εθνικής μας κυριαρχία.

Στην συνέχεια, επισκέφτηκε την κανονιοφόρο «ΑΗΤΤΗΤΟΣ», στο λιμάνι της Μύρινας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Πάττα ΠΝ, όπου αφού πληροφορήθηκε για τις δράσεις της κανονιοφόρου, ευχαρίστησε το προσωπικό για την αδιάκοπη εκτέλεση τόσο του επιχειρησιακού όσο και του κοινωνικού έργου που επιτελεί, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επόμενος σταθμός, η 88 Στρατιωτική Διοίκηση «ΛΗΜΝΟΣ», όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων των Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων του Σχηματισμού. Η ΥΦΕΘΑ συνομίλησε με τα στελέχη του Σχηματισμού και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον επαγγελματισμό και την άριστη γνώση και εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων.

Στη συνέχεια η ΥΦΕΘΑ μετέβη στη Λέσβο, όπου συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Μανωλάκο Νικόλαο, επισκέφθηκε το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής και την Ιερά Μονή Αρχάγγελου Ταξιάρχη Μιχαήλ, στο Μανταμάδος

Παρακαλούμε περιμένετε ...