Ποιους «δείχνει» ο Κοτζιάς πίσω από την απειλή ότι θα τον εκτελέσουν

Ποιους «δείχνει» ο Κοτζιάς πίσω από την απειλή ότι θα τον εκτελέσουν

Η ανακοίνωση της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» για τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός

Απειλητικό τηλεφώνημα όπου άγνωστοι είπαν ότι θα τον εκτελέσουν κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς στο ραδιόφωνο του News 24/7 το τηλεφώνημα έγινε από αριθμό ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση του ραδιοφωνικού σταθμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός δέχεται απειλές καθώς και στο παρελθόν του είχαν στείλει φακέλους με σφαίρες.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» όπου μεταξύ άλλων επιρρίπτει ευθύνες για τις απειλές σε ΝΔ και Πάνο Καμμένο καθώς όπως αναφέρει «θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ΝΔ και Π. Καμμένος, που στοχοποιώντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»:

«Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ.

Το ΠΡΑΤΤΩ επαναλαμβάνει το αυτονόητο: κέντρο όλων των αποφάσεων και της πολιτικής ζωής του τόπου είναι το Κοινοβούλιο. Συνεπώς, άμεση υποχρέωση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη δυνατότητα ειδικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ΝΔ και Π. Καμμένος, που στοχοποιώντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η τακτική τους υποσκάπτει τη Δημοκρατία και σκάβει τον λάκκο που θα βρεθούν και οι ίδιοι.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, ούτε θα υποκύψει στις παράλληλες δομές προς τη δημοκρατία που εκ φεύγουν του ελέγχου της.

Καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τις συστηματικές απειλές κατά του Ν. Κοτζιά και να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των συνεχιζόμενων απειλών».

Τσίπρας: Απόδειξη για το πού οδηγεί ο κατήφορος του εθνικισμού

Οι απειλές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει: «Οι απειλές κατά της ζωής του Νίκου Κοτζιά είναι άλλη μια απόδειξη για το πού οδηγεί ο κατήφορος του τυφλού εθνικισμού και η καλλιέργεια του μίσους».

Παρακαλούμε περιμένετε ...