Βερναρδάκης: Ζήτημα για την ΕΣΗΕΑ η δήλωση του κ. Αλαφούζου

Βερναρδάκης: Ζήτημα για την ΕΣΗΕΑ η δήλωση του κ. Αλαφούζου

Ο υπουργός Επικρατείας επικρίνει τα συνδικαλιστικά όργανα του Τύπου και αποκλείει την άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ

Αιχμές κατά της Ένωσης Συντακτών και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων του Τύπου άφησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και αναφερόμενος στην χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΚΑΪ, περί ηθικής αυτουργίας των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Βερναρδάκης αφού χαρακτήρισε «αποτρόπαια, φασιστική, εξτρεμιστική και καταδικαστέα ενέργεια» την τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Αλαφούζου, είπε χαρακτηριστικά «ποια είναι λοιπόν η υποδαύλιση ενός κακού κλίματος; Όταν ο ιδιοκτήτης ενός μέσου ενημέρωσης έχει αυτή την δημόσια πολιτική τοποθέτηση, ποια θα είναι η θέση των δημοσιογράφων, που δουλεύουν στο συγκρότημά του;». Συμπλήρωσε δε, ότι «εδώ υπάρχει καταρχάς ένα ζήτημα της ΕΣΗΕΑ και των συνδικαλιστικών οργάνων και των κανόνων δεοντολογίας».

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε ακόμη λόγο για «σπέκουλα απέναντι στην κυβέρνηση», λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «αντί όλη αυτή η αποτρόπαιη ενέργεια, που παραλίγο να έχει και νεκρούς, να είναι ένα έδαφος μιας ομόθυμης καταδίκης, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα, γίνεται σπέκουλα απέναντι στην κυβέρνηση ως ηθική αυτουργία; Αν είναι δυνατόν». Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης του εμπάργκο στις εμφανίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον τ/σ ΣΚΑΪ μετά την τρομοκρατική επίθεση, ο κ. Βερναρδάκης το απέκλεισε, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως μπορεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση του κ. Αλαφούζου για ηθική αυτουργία και να άρει το εμπάργκο, αν τυχόν υπήρχε αυτή η πιθανότητα;».