«Ο Καμμένος έδωσε το στυλό σε Τσιπρά-Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Ο Καμμένος έδωσε το στυλό σε Τσιπρά-Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Δεν είναι παράγοντας σοβαρότητας είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Επίθεση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στάση του άσκησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής. «Δεν θα τον έβαζα στους παράγοντες της σοβαρότητας με τίποτα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε στην τελευταία φάση να αποκολληθεί από τον κυβερνητικό εταίρο για να εμφανιστεί ως δημοκρατικός. Ο κ. Καμμένος είναι αυτός που έδωσε το στυλό σε Τσιπρά-Κοτζιά να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί και διά της υπογραφής δημιουργούνται δεσμεύσεις».

Όπως είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε μια προεκλογική παροχολογία, την οποία δεν θα αντέξει να στηρίξει μετά το φθινόπωρο. Ανέφερε ότι στο λόγο της κυβέρνησης κυριαρχεί «η χυδαιότητα, ο διχαστικός λόγος, ο ευτελισμός του δημόσιου βίου και η επίθεση σε πρόσωπα αποτελούν τους αξιακούς κώδικες πάνω στις οποίες βασίζεται η κυβερνητική συνεργασία του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ».

«Θα βρεθούν οι 151 βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές για να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως θα έχει ουσιαστική αλλά όχι τυπική δεδηλωμένη, και αυτό θα αποτελέσει, όπως σημείωσε, την τελευταία πράξη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι μεγάλες που δεν κατάφερε να διασφαλίσει εθνική συναίνεση σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «πρέπει να γίνει συνεργασία για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», προσθέτοντας ότι «χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος αριθμητικά αυτό δεν εφαρμόζεται». «Ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση» είπε ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας όμως ότι «στρατηγική ήττα θα είναι να μην μπορεί να να παρεμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνταγματική αναθεώρηση».

Διευκρίνισε ακόμα πως επιθυμεί να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, διότι θέλει ένα Σύνταγμα με όλα τα κόμματα και δεν πρέπει να επικρατήσει μονοκομματική αντίληψη.

«Το άρθρο 3 δεν μπορεί να αναθεωρηθεί»

Σχολιάζοντας τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας όπως αποτυπώνονται στο Σύνταγμα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το άρθρο 3 περί επικρατούσας θρησκείας δεν συνιστά απόκλιση από την αρχή της ανεξιθρησκείας, αλλά η επιδοματική πολιτική που επιχειρεί να καθιερώσει, αναιρεί την αρχή αυτή και πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα πρέπει να ορίζει τις σχέσεις της Πολιτείας όχι μόνο με την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ο διεθνής ρόλος πρέπει να αναδεικνύεται.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το άρθρο 3 δεν μπορεί να αναθεωρηθεί γιατί δεν θα υπάρξει πλειοψηφία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να αποδεσμεύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια από τον εναγκαλισμό των κομμάτων και τον κρατισμό και γι' αυτό το λόγο ζήτησε από την κυβέρνηση να δεχθεί να εντάξει το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης.

Τέλος, για την οικονομία, προειδοποίησε πως «η χώρα κινδυνεύει να ξανακυλήσει σε βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση», καθώς τα spread παραμένουν απαγορευτικά υψηλά, το τραπεζικό σύστημα δεν έχει σταθεροποιηθεί και το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο και ζήτησε να υπάρξει δημοσιονομική επίγνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...