Καλαφάτης: Τα μεγάλα «Ναι» και τα μεγάλα «Όχι» του αύριο

Καλαφάτης: Τα μεγάλα «Ναι» και τα μεγάλα «Όχι» του αύριο

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Οι εκλογές μπορεί να προκηρυχτούν ακόμη και αύριο, μεθαύριο, το βράδυ»

Τις δεσμεύσεις της ΝΔ ως κυβέρνηση ανέδειξε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής της ΝΔ, από το βήμα του 12ου συνεδρίου του κόμματος. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Οι εκλογές μπορεί να προκηρυχτούν ακόμη και αύριο, μεθαύριο, το βράδυ. Και αυτό θέλουμε. Για να αλλάξουμε τον Κλεισθένη, πριν εφαρμοστεί. Για να γκρεμίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν κυρωθεί. Για να επουλώσουμε κάθε μας πληγή, πριν αυτή γιγαντωθεί. Για να βγάλουμε, επιτέλους, την Πατρίδα μας στο ξέφωτο».

«Είναι η ώρα να διαδώσουμε παντού στη χώρα τα μεγάλα «όχι», που δεσμεύουν την Παράταξή μας:

1) Όχι στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Στο εθνικό έγκλημα που αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς σαν «Μακεδόνες» και τη γλώσσα τους «μακεδονική». Στο τέρας της Λίμνης που ελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού. Στη διαγραφή της Ιστορίας αιώνων”.

2) Όχι στη συνταγματική αλλαγή για θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους και τα όσα αυτή συνεπάγεται. Όχι και στην απόφασή τους να βγάλουν τους κληρικούς από το Δημόσιο, για να εξαπατήσουν τους πολίτες υποσχόμενοι διορισμούς. Τέτοια συνταγματική αλλαγή δεν πρόκειται να περάσει. Και τέτοιος νόμος δεν θα εφαρμοστεί από την κυβέρνησή μας.

3) Όχι στη συνέχιση της ληστρικής φορολογίας, στη γραφειοκρατία, στην ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, στην υπονόμευση των επενδύσεων, στις πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα να φτωχαίνει, να μικραίνει και να γηράσκει.

4) Όχι στους νόμους που έσπρωξαν τα Πανεπιστήμια στο χάος και τα μετέτρεψαν σε άσυλα παρανόμων. Στο νόμο που απελευθερώνει τρομοκράτες, φονιάδες, βιαστές και ναρκέμπορους. Στη βία και την ανομία. Στα γκέτο αντιεξουσιαστών και παρανόμων. Στην ανασφάλεια.

5) Όχι στους νεοναζί, που καπηλεύονται τις ευαισθησίες και την οργή των Ελλήνων. Όχι, όμως, και στον αριστερόστροφο, τον πιο επικίνδυνο, φασισμό. Στα άκρα και τις ακρότητες, που μολύνουν το δημόσιο βίο. Στην απόπειρα των κρατούντων να ταυτίσουν τις εθνικές ευαισθησίες με τον εθνικισμό.

6) Όχι στο σαράκι του λαϊκισμού. Στην απάτη και τον εμπαιγμό των Ελλήνων. Στις κραυγές και τις ύβρεις. Στην πόλωση και το φανατισμό. Στην κατάρα του διχασμού, που επιφυλάσσει εθνικές καταστροφές».

Και πρόσθεσε:

«Είναι η ώρα να μεταφέρουμε παντού στη χώρα και τα μεγάλα «ναι», που χτίζουν το νέο όραμα για την Πατρίδα μας.

1) Ναι στην Πατρίδα, την Πίστη, την Παράδοση. Στον αγνό και άδολο πατριωτισμό, που βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα. Στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Στον Ελληνισμό της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου. Στους Απανταχού Έλληνες. Στα εθνικά μας δίκαια.

2) Ναι στη μείωση των εισφορών και των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Στη νέα και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Στις νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στην αναγέννηση των χαμένων προσδοκιών.

3) Ναι στη μετεξέλιξη της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης σε διεθνές εκπαιδευτικό και πολιτισμικό κέντρο. Σε γέφυρα ανατολής και δύσης, βορρά και νότου. Σε διεθνή εμπορικό, μεταφορικό και ενεργειακό κόμβο.

4) Ναι στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Στη στήριξη αυτών που άφησε πίσω η κρίση. Στους άστεγους, τους άνεργους, τους αδύναμους. Στις πολύτεκνες, αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Στα άτομα με αναπηρία. Στο κοινωνικό κράτος.

5) Ναι στη διαφάνεια και τη λογοδοσία από όλους, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται. Στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στην αναβάθμιση των θεσμών. Στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας.

6) Ναι στη συμπόρευση των Ελλήνων. Στο μέτρο και τη μετριοπάθεια. Στη δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών. Στη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Στην εθνική ενότητα».