Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Είπε «ναι» εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι»

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Είπε «ναι» εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι»

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ, τονίζοντας ότι αυτό είναι το τελευταίο «πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα, που αναγνωρίζει, ότι υπάρχουν ηθικές αξίες». «Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών» ανέφερε. Υποστήριξε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ "φύγετε" και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά. Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά». Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «μπαίνουμε σ' αυτή την εκλογική χρονιά, στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας για δεκαετίας, ενωμένοι όσο ποτέ».

«Γνωρίζουμε τα λάθη μας, γι' αυτό τολμάμε και αλλάζουμε» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι «στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γι' αυτά που κάνει, αλλά και γι' αυτά που πιστεύει». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, ότι «σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρό του προσωπικά τον πρωθυπουργό, με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα μιλήσει στην Θεσσαλονίκη, την ίδια ημέρα και ημέρα με την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου, με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού» και τον κάλεσε να «με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες».

Όπως είπε «κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι είπε "ναι", εκεί που έξι πρωθυπουργοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, είπαν "όχι": στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές. Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι αντάλλαξε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι «ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα, να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Εξάλλου, ο λόγος που το μέτρο είχε επιβληθεί, ήταν ακριβώς η προσωπική του αναξιοπιστία». Τόνισε δε, ότι «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

Θα καταργήσουμε άμεσα τον υποκατώτατο μισθό

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, ότι θα ξαναδημιουργήσει την μεσαία τάξη, σημειώνοντας ότι «χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει ευημερία, δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, δεν υπάρχει σταθερή δημοκρατία». Ως ένα από τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε «να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός» βάζοντας στόχο «ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ». «Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω».

Ακόμη επεσήμανε, ότι «υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος» και δεσμεύτηκε για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. «Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε όμως και το οικονομικό του πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της μείωσης της φορολογίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά «11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας«.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.
  • Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.
  • Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).
  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.
  • Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
  • Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος.
  • Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων.
  • Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκατ. ευρώ και διπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.