Δυσαρέσκεια Μοσκοβισί για το συσχετισμό συντάξεων-ΠΓΔΜ από τον Μητσοτάκη

Δυσαρέσκεια Μοσκοβισί για το συσχετισμό συντάξεων-ΠΓΔΜ από τον Μητσοτάκη

Ενήμερος για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

Τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι αν τον κατηγορούν, γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι' αυτό. Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς επίσης και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως και για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ, από τη στιγμή που μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...