Τα fake news ανέβασαν τους τόνους στη Βουλή

Τα fake news ανέβασαν τους τόνους στη Βουλή

Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αλληλοκατηγορήθηκαν σε υψηλούς τόνους για παραγωγή ψευδών ειδήσεων

Τα fake news βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο μιας προσωπικής αντιπαράθεσης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε» είπε και προσέθεσε: «Κύριε Μητσοτάκη, αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα, αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας».

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «γιατί επαναφέρατε εσείς την συζήτηση στα θέματα της σκανδαλολογίας». Συνέχισε δε λέγοντας «ασκήθηκε ή όχι ποινική δίωξη στον κ. Κιτσάκο;». Μία αναφορά του κ. Τσίπρα σε συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Politico, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους κατά την δευτερολογία του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο Σκοπιανό «ζήτημα μειονότητας ανοίξατε πρώτος εσείς με τη συνέντευξη σας στο περιοδικό Politico». Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για «άθλιο μηχανισμό που παράγει fake news στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Σε εξίσου υψηλούς τόνους απάντησε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας «όταν μιλάτε για fake news, να είστε προσεκτικός». Κατέθεσε δε στα πρακτικά της Βουλής την εκτύπωση από το περιοδικό Politico, όπου όπως είπε «θα δείτε τη φράση που αποδίδετε σε εσάς» και σημείωσε ότι χαίρεται «που λέτε ότι δεν την είπατε ποτέ» σημείωσε.