Κάτι ψήνεται μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ

Κάτι ψήνεται μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ

Συνάντηση στο γραφείο Καμμένου με τον Υποδιοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ και τον πρέσβη Geoffrey R. Pyatt

Με την συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία να περνάει δύσκολες ημέρες, η συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον σε στρατιωτικό επίπεδο ενδυναμώνεται όλο και πιο πολύ καθώς εντείνονται και οι γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή.

Με τις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν την υψηλή μαχιμότητα τόσο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας οι ασκήσεις μεταξύ μονάδων των δύο χωρών αυξάνονται τόσο σε αριθμό όσο και ποιότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δέχτηκε στο γραφείο του τον Υποδιοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) Αντιναύαρχο Timothy Szymanski και τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (SOCEUR) Αντιστράτηγο Kirk Smith και συζήτησε μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος που έχουν να κάνουν με την αποστολή και τη συνεργασία των αντίστοιχων ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt.

Μαρίνος Γκασιάμης