Καμμένος: Η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει λήξει

Καμμένος: Η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει λήξει

«Προκλητική η συμπεριφορά των Σκοπιανών»

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "Συμφωνίας των Πρεσπών" δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας έρχεται μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά» και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λείπει στη Μόσχα.

Για «μακεδονική» γλώσσα και «Μακεδόνες του Αιγαίου» έκανε λόγο ο Ζάεφ

«Η χώρα και η γλώσσα μας θα αναγνωριστούν από όλους και η Μακεδονία θα γίνει μέρος των διεθνών οργανισμών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ενόψει της διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων mkd.mk, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ζήτησε από την αντιπολίτευση «υπευθυνότητα, καθώς οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι ο μόνος δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ενώ τόνισε ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι τροποποιήσεις δεν θα ισχύσουν.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους "Μακεδόνες" στις γειτονικές χώρες», ο Ζάεφ ανέφερε ότι: «Η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η "Μακεδονία" θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της "μακεδονικής" γλώσσας στην Ελλάδα».