Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει άμεσα το πόρισμα στη Βουλή

Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει άμεσα το πόρισμα στη Βουλή

«Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του ελληνικού λαού»

Με την Επιτροπή γερμανικών αποζημιώσεων συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή Εθνική Συνεννόηση. Δεν «χωράει» στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που το ενέταξε με απαράδεκτα τυχοδιωκτικό τρόπο στην αντιμνημονιακή ατζέντα ως αντιπολίτευση για να το εγκαταλείψει επί 3 χρόνια ως κυβέρνηση. Σήμερα δήθεν το επαναφέρει με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους ξανά» τόνισε η κυρία Γεννηματά μετά τη συνάντηση και ζήτησε να έρθει άμεσα στη Βουλή το πόρισμα και όλα τα κόμματα να προχωρήσουν μαζί για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Παράλληλα, κατηγόρησε και τη ΝΔ για τη στάση που τηρεί στο θέμα. «Πολιτικά απαράδεκτη είναι και η αμυντική, ενοχική θέση που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, θέση που υπαγόρευσε την αρνητική της θέση και στην πρόσφατη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

Να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα μετά την ρηματική διακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κάρολου Παπούλια το 1995 και τις σχετικές ενέργειες της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού. Ζητάμε να έρθει το πόρισμα άμεσα στην Ολομέλεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε…» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...