Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα

Κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί «να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου»

Απάντηση στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δε φθάνει που ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει, ότι επί των ημερών της παράταξής του αναγνωρίστηκε η ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ. Δε φθάνει που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα "αυτονομιστικών δυνάμεων" στην Ελλάδα. Συνεχίζει τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα "μειονότητας", ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών».

Συνεχίζει δε υπογραμμίζοντας, ότι τη συμφωνία αυτή «η ΠΓΔΜ και ο κ. Ζάεφ οφείλουν να τηρήσουν μέχρι κεραίας για να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Καταλήγοντας αναφέρει, ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου».

Παρακαλούμε περιμένετε ...