Γιώργος Τσίπρας: Όσα πετύχαμε με τις Πρέσπες ήταν άπιαστο όνειρο για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Γιώργος Τσίπρας: Όσα πετύχαμε με τις Πρέσπες ήταν άπιαστο όνειρο για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

«Η ΝΔ εννοεί την επιστροφή στην ανάπτυξη ως μια ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία»

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2019 «στην ίδια κατεύθυνση προτεραιότητας στον κόσμο της εργασίας και των μεσοστρωμάτων», αξιοποιώντας έτσι κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Τσίπρας, προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

«Το να ακυρώσουμε συνολικά τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας που προκάλεσαν οι πολιτικές σκληρής και αναποτελεσματικής λιτότητας της περιόδου 2010-2014 αποτελεί τιτάνιο έργο. Το οποίο βάσιμα αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρώσουμε στον ορίζοντα της επόμενης διακυβέρνησης», τονίζει.

Με μια λέξη, «περισσότερο από θετικός είναι ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών εκτός μνημονίων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού επιτίθεται συγχρόνως στην Νέα Δημοκρατία γιατί πρεσβεύει «την επιστροφή στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και σε μνημονιακές πολιτικές ακόμη και χωρίς τα μνημόνια», ενώ προειδοποιεί ότι επαπειλείται «κοινωνική τραγωδία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «εάν τυχόν σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», ο οποίος «αντιγράφει τις πολιτικές και το λεξιλόγιο της Θάτσερ», αναφέρει κατά λέξη. Εξάλλου, «η ΝΔ εννοεί την επιστροφή στην ανάπτυξη ως μια ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία».

Για το Μακεδονικό, ο συνομιλητής μας λέει πως «εξαπατούν μια νέα γενιά ότι τάχα κάποιος "ξεπουλά" τη Μακεδονία, ενώ η σύνθετη ονομασία ήταν ο εκπεφρασμένος στόχος του πολιτικού κόσμου από ΝΔ μέχρι ΚΚΕ, και όσα πετύχαμε με τις Πρέσπες ήταν άπιαστο όνειρο για τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Ενώ για τις μαθητικές καταλήψεις με αυτό το περιεχόμενο, σημειώνει με έμφαση: «Το δηλητήριο του σοβινισμού πρέπει να κρατηθεί μακριά από τα σχολεία, το βάρος πέφτει στην Αριστερά αλλά οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες».

Με αφορμή την καταδίκη της καθαρίστριας από το Βόλο, ο Γ. Τσίπρας παρατηρεί ότι «το δικαιικό σύστημα που έχει διαμορφωθεί, φαίνεται να επιδεικνύει πολλές φορές μεγαλύτερη ανοχή στο μεγάλο οικονομικό έγκλημα απ' ό,τι στην παραβατικότητα ανθρώπων των λαϊκών τάξεων».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα, «η σημερινή κυβέρνηση έχει σαφές ηθικό πλεονέκτημα έναντι της αντιπολίτευσης, ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε ίδιοι», και κάνει λόγο για «λάσπη ελεεινής μορφής» για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Στο -προσωπικό- ερώτημα, τέλος, αν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλετικές εκλογές, απαντά στο Πρακτορείο: «Η απόφαση για τις υποψηφιότητες ανήκει στα κομματικά όργανα», πάντως -προσθέτει- «έχω εκφράσει ενδιαφέρον για την εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής με το λαϊκό χαρακτήρα της, τα συσσωρευμένα από το παρελθόν προβλήματα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες. Και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία», καταλήγει.