Γεννηματά: Καμία συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Γεννηματά: Καμία συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας εξέθεσε στον παναγιότατο η επικεφαλής του Κινήματος

Την θέση του Κινήματος Αλλαγής, ότι καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπογράμμισε η επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη στήριξη στον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι «ο ελληνισμός έχει ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά θέματα συνδέονται με το Πατριαρχείο». Εξέθεσε δε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής στην Βουλή, που «θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, πάντα με σεβασμό στο διακριτό ρόλο». Τόνισε δε, ότι «κατά την άποψή μας καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Νωρίτερα, κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του Πατριαρχείου για την επίσκεψη της και έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του και πάντα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας να έχει μια εξέχουσα θέση. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου και συνέχισε λέγοντας πως η συγκίνηση η χαρά και η τιμή για την υποδοχή είναι μεγάλη γιατί όπως τόνισε «γνωρίζουμε καλά τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου».

Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τους κ.κ. Κώστα Σκανδαλίδη και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.